Популярні рецепти сучасної Української кухні


Обробка капустяних овочів. Капусту біло-, червоноголову і савойську обробля- ють вручну. Спочатку її сортують, видаляють забруднене, пошкоджене, пожовкле листя, а також те, що загнило, потім відрізують зовнішню частину качана і миють у ваннах. Якщо капуста пошкоджена гусінню, її розрізують і кладуть на 30 хв у холодну підсолену воду (50-60 г солі на 1 л води) і знову промивають.

Морква дуже цінний продукт харчування, оскільки має цілий комплекс вітамінів: С, В,, В2, В6, ВІ2, Е), Е, К, Р, РР, пантотенову і фолієву кислоти, велику кількість каротину (до 9 мг %), від вмісту якого залежить її колір, а також біоло- гічно активні речовини — фітонциди, мінеральні солі (кобальт, калій, залізо, мідь, фосфор, кальцій, йод, бром та ін.), ферменти, полісахариди (пектини, клітковина), багато цукрів (до 15 %), які легко засвоюються, органічні кислоти, флавоноїди, ефірні олії, що зумовлюють специфічний аромат моркви.

83 Після розморожування рибу обчищають від луски на спеціальних лускообчи- щувальних машинах. Для риби з великою лускою (сазана, ляща та ін.) використо- вують лускообчищувальні барабани продуктивністю 1,5 т/год. Луска видаляється при терті риби об терткову поверхню барабана. Тривалість обчищання 2-3 хв

У яловичини від молодих тварин м'язи розвинені погано (стегна мають запа- дини). Жирові відкладення можуть бути відсутні. Остисті відростки хребців, сідничні горби і маклаки виступають чітко
2011-2017.
by