Популярні рецепти сучасної Української кухні


Батат (солодка картопля) має бульби різної форми і забарвлення, за розміром більші ніж картопля (рис. 6). М'якоть солодкувата, за смаком нагадує картоплю.

Овочеві цехи середньої або малої потужності орга- нізовують на підприємствах, що працюють на сиро- вині (ресторани, їдальні та ін.). Виробничі процеси в таких цехах менш механізовані. їх обладнують мий- ними машинами, картоплечистками, виробничими столами, ваннами, спеціальними столами для обробки цибулі, хріну (рис. 12). На робочих місцях викорис- товують інвентар, пристрої, тару такі самі, як і в ово- чевих цехах великої потужності.

У дієтичному харчуванні боби рекомендують при захворюваннях печінки, ни- рок, кишечника. Однак вони протипоказані хворим на подагру

Биточки з тріски і молочного сиру. Чисте філе тріски пропускають через м'ясо- рубку, додають розмочений білий хліб, нарізану ріпчасту цибулю і ще раз пропус- кають через м'ясорубку. Масу солять і додають протертий сир, добре перемішують і вибивають, потім порціонують, формують биточки 1,5 см завтовшки, пані-рують у борошні. Використовують для смаження основним способом
2011-2017.
by