Популярні рецепти сучасної Української кухні


Редька — коренеплід з гірко-гострим смаком і специфічним запахом, зумов- леним ефірними оліями і глікозидами. В ній міститься цукор (6 %), вітамін С, багато солей калію. Редьку розрізняють за кольором шкірочки (біла, чорна, сіра, фіолетова), формою (кругла, довга, напівдовга), термінами достигання (літня, зи- мова). Використовують редьку тільки сирою для салатів. У лікувальному харчу- ванні її застосовують як стимулятор виділення шлункового соку, для поліпшення апетиту і посилення діяльності кишечника. Редька сприяє виведенню з організму надлишку холестерину.

Ароматичні речовини. До них належать ефірні олії й екстрактивні речовини.

Сушені гриби повинні злегка гнутися, легко ламатися. Смак і запах специфі- чний, властивий грибам. Вологи не більше 12-14 %

Товстий і тонкий краї призначені для смаження великими шматками, порці- онними натуральними, панірованими і дрібними шматочками
2011-2017.
by