§ 6. Вітаміни Вітаміни — це органічні сполуки різної хімічної структури, що регулюють процеси обміну речовин у живих організмах, беруть участь в утворенні ферментів і тканин, підтримують захисні властивості організму. Вони не синтезуються орга- нізмом людини, а надходять з продуктами харчування.
Температура в товщі м'язів мороженої риби від -6 до -8 °С. При ударі твердим предметом чути виразний звук
104 Рис. 66. Молюски: / — кальмар; 2 — мідії; 3 — морський гребінець; 4 — устриця
Популярні рецепти сучасної Української кухні
Інулін є у значній кількості (до 20 %) в топінамбурі, часнику, корені цикорію.§ 6. Вітаміни Вітаміни — це органічні сполуки різної хімічної структури, що регулюють процеси обміну речовин у живих організмах, беруть участь в утворенні ферментів і тканин, підтримують захисні властивості організму. Вони не синтезуються орга- нізмом людини, а надходять з продуктами харчування.
Температура в товщі м'язів мороженої риби від -6 до -8 °С. При ударі твердим предметом чути виразний звук
104 Рис. 66. Молюски: / — кальмар; 2 — мідії; 3 — морський гребінець; 4 — устриця