Популярні рецепти сучасної Української кухні


Найпопулярнішим в українців є сало, яке використовують для засмажування чи затовкування рідких страв — борщів, капусняків, юшок; на ньому смажать яєчню; шкварки з сала вживають до каш, галушок, вареників, млинців, лемішки, мамалиґи тощо. Його їдять сирим, копченим, вареним, смаженим, а також вико- ристовують для шпигування яловичини, приготування завиванців. В народі дос- таток сала вважався за справжній добробут.

За складом і властивостями білки поділяють на прості —протеїни (при гідролізі утворюються тільки амінокислоти й аміак) і складні — протеїди (при гідролізі утворюються ще й небілкові речовини — глюкоза, ліпоїди, барвники та ін.).

9. Які способи застосовують при нарізуванні овочів соломкою, бочечками, зірочками? 10. Складіть технологічну схему обробки перцю для фарширування

Рис. 74. Нарізування м'яса на порціонні Рис. 75. Нарізування м'яса на дрібні шматочки. шматочки
2011-2017.
by