Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін В{ (тіамін) сприяє повному засвоєнню вуглеводів організмом. Недо- статня його кількість впливає на нервову систему. Відсутність вітаміну В, у харчуванні призводить до авітамінозу «бері-бері» (захворювання нервової системи 12 ми, параліч ніг). Цього вітаміну багато в оболонках і зародку зернових культур, а отже в житньому та пшеничному хлібі, дріжджах, печінці тварин, в овочах, фруктах.

Салат. Завдяки вмісту в салаті вітамінів, мінеральних солей та інших цінних речовин, а також заспокійливій дії його рекомендують у дієтичному харчуванні людям похилого віку, дітям, хворим на цукровий діабет, виразкову хворобу, склероз.

М'ясо смачне, соковите, ніжне, має специфічний запах, який нагадує запах осе- ледця. У м'ясі 3,2-3,6 % жиру і 17,6-20,3 % білка. Надходить риба без голови мороженою, маринованою. Використовується у кулінарії для варіння, припус- кання, смаження, запікання і для холодних закусок

Процеси обробки риби лускатої, безлускатої, осетрової, для фарширування' мають свої особливості, тому їх розглянуто окремо
2011-2017.
by