Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цибуля ріпчаста — найбільш поширений вид цибулевих овочів, характери- зується високим вмістом ефірних олій (10-155 мг%), які мають фітонцидні влас- тивості, гострий смак і специфічний запах. Вона містить цукри (6-15 %), вітаміни С, В,, В2, В6, РР, фолієву кислоту, мінеральні солі кальцію, фосфору, калію, на- трію, магнію, заліза, азотисті речовини (до 1,7 %).

Холін впливає на білковий і жировий обмін, знешкоджує шкідливі для організ- му речовини. Відсутність його сприяє жировому переродженню печінки, уражен- ню нирок. Холін міститься в печінці, м'ясі, яєчному жовтку, молоці, зерні.

4. В якій послідовності обробляють картоплю на лінії ПЛСК? 5. Як обробляють капустяні овочі? 6. Для чого білоголову капусту кладуть у холодну підсолену воду? 7. Як миють зелену цибулю і салатно-шпинатні овочі? Поясніть, чому

Інколи визигу видаляють після пластування риби
2011-2017.
by