Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вегетативні овочі. Цю групу овочів поділяють на такі підгрупи: бульбоплоди — картопля, батат, топінамбур (рис. 6); коренеплоди — морква, буряк, редиска, редька, ріпа, бруква, петрушка, селера, пастернак, хрін; капустяні — капуста білоголова, червоноголова, савойська, цвітна, брюссельська, кольрабі (рис. 7), пекінська; цибулеві — цибуля ріпчаста, цибуля зелена, цибуля-порей (рис. 8), цибуля-батун, часник; салатно-шпинатні — салат, шпинат, щавель; десертні — ревінь, спаржа, артишок (рис. 9); пряні — кріп, естрагон, васильки, майоран, чабер.

Крохналь — кисіль, який був мало поширеною "панською" стравою.

В їжу використовують плодове тіло, яке складається з шапочки і ніжки. Хар- чова цінність шапочки вища, ніж ніжки, що містить багато клітковини (фунгіну)

Сортування і кулінарне використання частин м'яса. Отримані частини після об- валювання і зачищення сортують залежно від їх кулінарного використання
2011-2017.
by