Популярні рецепти сучасної Української кухні


Холодильні камери призначені для зберігання продуктів, що швидко псуються і напівфабрикатів. На великих підприємствах, що працюють на сировині, об- ладнують кілька холодильних камер: м'ясну, рибну, молочно-жирову, гастрономіч- ну, для фруктів і зелені. На невеликих підприємствах може бути 1-2 холодильні камери. В таких випадках продукти необхідно зберігати в тарі й особливо додер- жуватись правил товарного сусідства різних продуктів, яке впливає на їхню якість при зберіганні. Не можна зберігати разом продукти, що мають різкий запах (осе- ледець, сири, копчені вироби, прянощі), з продуктами, які легко поглинають запах (вершкове масло, хліб, борошно), або вологі продукти з сухими гігроскопічними (цукор, сіль, сухе молоко), сировину і готову продукцію. На підприємствах, що працюють з напівфабрикатами, виділяють камери для зберігання м'ясних, рибних і овочевих напівфабрикатів.

Барвники. Зумовлюють колір харчових продуктів. До них відносять хлорофіл (зелений пігмент овочів і плодів), каротиноїди — жовті пігменти: каротин, ксан- тофіл, лікопин, які містяться у моркві, цитрусових; антоціани і бетаціани (пігменти буряків, чорної смородини, винограду, вишні).

Риба надходить мороженою, солоною, копченою та у вигляді консервів. Ви- користовують для холодних закусок, а також для варіння і смаження

Залежно від віку тварини м'ясо буває від блідо-червоного до червоного ко- льору, м'якої консистенції, міжм'язовий і підшкірний жир відсутній, жир відкла- дається у задній частині туші. Внутрішній жир білий, щільний. Сполучна тканина пухка
2011-2017.
by