Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 3. Білки Білки — це органічні речовини, без яких неможливі життя і розвиток органі- зму. Вони потрібні для побудови тканин тіла і відновлення клітин, що відмира- ють, утворення ферментів, вітамінів, гормонів та імунних тіл. Білки складаються з амінокислот, які, з'єднуючись між собою, надають їм різноманітних властивос- тей. У рослинах і в організмі тварин білки перебувають у трьох станах: рідкому (молоко, кров), напіврідкому (яйця), твердому (шерсть, нігті).

Вона сприятливо впливає на життєдіяльність молочно-кислих бактерій у кишеч- нику, стримує розвиток гнильних бактерій.

Кавуни і дині корисні для хворих на анемію, атеросклероз, при захворюваннях печінки, жовчних шляхів, нирок

М і д і ї й у с т р и ц і — поширений двійчастий молюск. М'ясо має високу харчову цінність і приємний смак. У ньому міститься така сама кількість білків, як і в м'ясі домашніх тварин, морській і річковій рибі, а мінеральних речовин і мікроелементів навіть більше. Мідії мають лікувальні властивості завдяки високо- му вмісту йоду, тому їх рекомендують хворим на атеросклероз і при порушенні функцій щитовидної залози
2011-2017.
by