Популярні рецепти сучасної Української кухні


Від дії ферментів залежить якість продуктів. В одних випадках ця дія позитив- на (наприклад, при дозріванні м'яса після забою тварин і при засолюванні оселедця 14 поліпшується консистенція, смак і запах); в інших — негативна (потемніння яблук, картоплі при обчищенні та нарізуванні). Щоб запобігти потемнінню, яблука піддають тепловій обробці, а картоплю заливають холодною водою. Ферменти мікроорганізмів спричинюють прокисання перших страв, псування фруктів, бродіння варення, повидла.

При зберіганні продуктів, особливо тих, що швидко псуються, потрібно суво- ро додержуватись термінів реалізації.

Перед в и к о р и с т а н н я м кабачки і патисони миють, відрізують плодоніжку, обчищають шкірку, промивають. Великі екземпляри обробляють так, як гарбузи

онних напівфабрикатів: На робочих місцях другої техноло- ... . . , гічної лінії (рис. 69) встановлюють ви- 1 — місткість пересувна з напівфабрикатами ве-
2011-2017.
by