Популярні рецепти сучасної Української кухні


Пектинова і пектова кислоти утворюються з пектину під дією ферментів при перестиганні плодів і надають їм кислого смаку.

Лемішка — кашоподібна борошняна страва.

Родина коропових — лящ, сазан, короп, карась, лин, вобла, товстолобик, ма-ринка, амур, рибець та ін. (рис. 35). Тіло високе, з потовщеною спинкою, стиснуте з боків, вкрите лускою, яка щільно прилягає до шкіри, спинний плавник один, розміри і форма його у різних пред- 76 ставників цієї родини неоднакові, м'ясо ніжне, середньої жирності, смачне, рибця — жирне, має багато" дрібних міжм'я- зових кісток. їстівна частина становить близько половини маси риби. Риба цієї родини надходить живою, в'яленою, коп- ченою, інколи мороженою і у вигляді консервів. Використовують коропові для приготування холодних закусок, сма- ження і запікання, фарширування і відварювання

' В и к о р и с т о в у й т е для котлетної маси пшеничний хліб без скоринки: маса матиме однорідний колір
2011-2017.
by