За походженням розрізняють жири тваринні, які добувають з жирової тканини тваринних продуктів, і рослинні — з насіння рослин і плодів.
Популярні рецепти сучасної Української кухні
§ 5. Структура виробництва. Організація робочих місць Для виробництва продукції певного асортименту або виконання тієї чи іншої стадії технологічного процесу на підприємствах масового харчування організо- вують цехи.За походженням розрізняють жири тваринні, які добувають з жирової тканини тваринних продуктів, і рослинні — з насіння рослин і плодів.
Десертні овочі (ревінь, спаржа, артишок) (див. рис. 9) мають особливі смакові
якості, завдяки яким їх використовують для приготування десертних страв
Рибу розморожують на повітрі, обчищають луску, видаляють плавники, голо-
ву, нутрощі (через розріз у черевці), зачищають внутрішню порожнину, промива-
ють і обсушують. Потім кладуть на чисту суху обробну дошку і, починаючи з
хвоста або голови, зрізують половину риби — філе (рис. 49), ніж ведуть паралель-
но до хребта, але так, щоб на ньому не залишилося зверху м'якоті