Популярні рецепти сучасної Української кухні


При обробці зеленої цибулі відрізують корінці, зачищають білу частину, вида- ляють в'ялі, пожовклі і загнилі пера, потім промивають у великій кількості холод- ної води у ванні з решітчастим настилом, міняючи воду, кілька разів обполіскують під проточною водою, викладають у решето і обсушують.

Верхні 2-3 лусочки при достиганні цибулі підси- хають, утворюючи "сорочку", яка захищає м'я- систі лусочки від висихання і пошкодження мікроорганізмами. Верхня звужена частина ци- булини називається шийкою (рис. 22).

В харчуванні цінують дозрілі кавуни з соковитою, солодкою, зернистою м'я- коттю і тонкою шкірочкою. Використовують їх у свіжому вигляді і для приготу- вання компотів, цукатів. Крім того їх солять і готують кавунний мед (нардек)

Рис. 56. Видалення хребта. і " 95 На грибному відварі варять розсипчасту рисову або гречану кашу. До готової каші додають обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця (для в'язкості начинки), мелений перець, сіль. Все добре перемішують. Можна додати посічений часник
2011-2017.
by