Популярні рецепти сучасної Української кухні


- Цибуля зелена — містить ефірні олії, до ЗО мг% вітаміну С і 2 мг% каротину, 1,3 % білка, 3,5 % цукрів. При споживанні 80-100 г цибулі зеленої можна повністю задовольнити добову потребу організму у вітаміні С. Цибулю зелену (ци-булю- перо) використовують свіжою разом з цибулиною, яка проросла (довжина пера не менш ніж 20 см).

Стружка. Бульбам сирої кар- топлі надають форму циліндра 2-3 см заввишки, діаметром 3-4 см, потім по окружності з нього зрізують стрічку 2,0-2,5 мм завтовшки і 25-30 см завдовжки (рис. 18). Стрічку складають бантиком, перев'язують ниткою і смажать у фритюрі. Вико- ристовують на гарнір.

Сумчасті гриби — зморшки, сморжі, трюфелі (рис. 31), спори яких знаходять- ся у спеціальних сумках

У стерляді, яку використовують для нарізування на порціонні шматочки, після видалення "жучків" відрубують голову, потрошать, видаляють визигу, промива- ють і нарізують
2011-2017.
by