Популярні рецепти сучасної Української кухні
Потрава — те ж, що й страва, їжа. В "Енеїді" потравою називається страва
типу печені, смажені.
Для приготування страв коренеплоди нарізують простими або складними фор-
мами, механічним способом або вручну.
Крім молочно-кислого бродіння при квашенні відбувається і спиртове броді-
ння, яке спричиняють дріжджі. Спирт, з'єднуючись з молочною та іншими кис-
лотами, утворює складні ефіри, які надають квашеним продуктам специфічного
аромату
Рибні напівфабрикати для доготівельної мережі підприємств масового харчу-
вання і кулінарних магазинів охолоджуються протягом 2-3 год при температурі 0 -
4 °С і зберігають не більш ніж 8 год. До загального терміну реалізації відносять
час зберігання і транспортування