Популярні рецепти сучасної Української кухні


За формою цибуля буває плоскою, округ- лою, округло-плоскою, овальною; за кольором — білою, світло-жовтою, фіолетовою, ко- ричневою; за вмістом ароматичних речовин (ефірних олій) та цукрів — гострих, напівгос- трих і солодких сортів. Цибуля гострих сортів містить найбільше цукрів (12-15 %) та ефірних олій (18-155 мг%), має гострий, різкий смак і запах. За формою буває плоскою або округло- плоскою. Напівгострі сорти цибулі мають слабкогострий смак і запах. Цибуля солодких сортів дуже ніжна, соковита, менш ароматна.

Металеві бочки розкупорюються за допомогою гайкового ключа. В картонній тарі розрізують наклейки, які з'єднують клапани коробки.

Тугі, стиглі томати використовують для салатів і фарширування, перестиглі — для перших страв, соусів, тушкування. Нарізують томати кружальцями — для салатів і смаження; часточками — для салатів і перших страв, тушкування; куби- ками — для перших страв

113 * П а м ' я т а й т е : при прийманні м'яса перш за все перевіряють наявність клейма вгодованості і ветеринарно-санітарного контролю
2011-2017.
by