Популярні рецепти сучасної Української кухні


' О б ч и щ а й т е шкірочку якомога тонше: під нею міститься більше вітамінів, ніж у м'якоті.


Потрава — те ж, що й страва, їжа. В "Енеїді" потравою називається страва типу печені, смажені.

Екстрактивні речовини містяться в невеликій кількості і легко розчиняються у гарячій воді. Вони надають рибі і бульйонам специфічного смаку й аромату, спри- яють збудженню апетиту і кращому засвоєнню їжі

Після розморожування м'ясо по монорейці подають у приміщення для миття, де з його поверхні ножем зрізують ветеринарне клеймо, зачищають забруднені місця, кров'яні згустки, потім обмивають, щоб видалити з поверхні забруднення, мікроорганізми і їх спори. М'ясо миють у підвішеному стані теплою водою, тем- пература якої 20-38 °С, спеціальними щітками-душами, трав'яними або капроно- вими щітками при безперервному подаванні води з шланга або брандспойта. Об- миті туші (півтуші, четвертини) ополіскують холодною водою (12-15 °С). Це зат- римує розвиток мікроорганізмів на поверхні м'яса при подальшій обробці

2011-2017.
by