§ 4. Характеристика й обробка бульбоплодів Бульбоплоди — це овочі, в яких у їжу використовують підземне стебло.
За формою томати бувають плоскі, плоско-округлі, еліпсоподібні, видовжено- овальні, сливо- та грушоподібні. Поверхня плодів томатів гладенька, слабко- і сильноребриста. За розміром плоди томатів поділяють на дрібні — масою до 60 г, середні — від 60 до 100 г та великі — понад 100 г. Залежно від кількості на- сіннєвих камер розрізняють томати багатокамерні, які, як правило, малонасіннєві, і малокамерні — багатонасіннєві. Малонасіннєві томати мають кращі смакові якості, ніж багатонасіннєві. За ступенем стиглості розрізняють томати зелені, молочні, бурі, рожеві і червоні. Томати молочної, бурої і рожевої стиглості можуть дозріва- ти під час зберігання і транспортування
Рис. 56. Видалення хребта. і " 95 На грибному відварі варять розсипчасту рисову або гречану кашу. До готової каші додають обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця (для в'язкості начинки), мелений перець, сіль. Все добре перемішують. Можна додати посічений часник
Популярні рецепти сучасної Української кухні
При визначенні енергетичної цінності необхідно враховувати, що харчові ре- човини не засвоюються повністю. Доведено, що рослинна їжа засвоюється в се- редньому на 80-85 %, оскільки протопектин і клітковина не засвоюються. Тва- ринна їжа засвоюється на 90-95 %, змішана — на 85-90 %.§ 4. Характеристика й обробка бульбоплодів Бульбоплоди — це овочі, в яких у їжу використовують підземне стебло.
За формою томати бувають плоскі, плоско-округлі, еліпсоподібні, видовжено- овальні, сливо- та грушоподібні. Поверхня плодів томатів гладенька, слабко- і сильноребриста. За розміром плоди томатів поділяють на дрібні — масою до 60 г, середні — від 60 до 100 г та великі — понад 100 г. Залежно від кількості на- сіннєвих камер розрізняють томати багатокамерні, які, як правило, малонасіннєві, і малокамерні — багатонасіннєві. Малонасіннєві томати мають кращі смакові якості, ніж багатонасіннєві. За ступенем стиглості розрізняють томати зелені, молочні, бурі, рожеві і червоні. Томати молочної, бурої і рожевої стиглості можуть дозріва- ти під час зберігання і транспортування
Рис. 56. Видалення хребта. і " 95 На грибному відварі варять розсипчасту рисову або гречану кашу. До готової каші додають обсмажені з цибулею гриби, сирі яйця (для в'язкості начинки), мелений перець, сіль. Все добре перемішують. Можна додати посічений часник