Популярні рецепти сучасної Української кухні


Бульби столових сортів мають круглу форму, щільну і тонку шкірку, невелику кіль- кість вічок, білу м'якоть, смачні, містять 12-18 % крохмалю, добре розварюються.

Вітамін Н (біотин) регулює діяльність нервової системи. Нестача його в орга- нізмі викликає запалення шкіри, випадання волосся, деформацію нігтів. У неве- ликій кількості він міститься в печінці, м'ясі, молоці, картоплі та ін.

Сумчасті гриби — зморшки, сморжі, трюфелі (рис. 31), спори яких знаходять- ся у спеціальних сумках

Рибу промивають холодною водою, змиваючи з поверхні згустки білків. Маса пластів риби після обшпарювання зменшується на 5-10 %. Оброблені пласти ви- користовують для варіння. У них підгортають тонку черевну частину, перев'язу- ють шпагатом, щоб збереглася форма (рис. 61)
2011-2017.
by