Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 2. Класифікація свіжих овочів Овочі поділяються на дві групи: вегетативні та плодові.

Рис. 6. Бульбоплоди: 1 — картопля; 2 — батат; 3 — топінамбур.

До родини тріскових відносять також хека і мерлузу. Вони мають два спинних і один анальний плавники, вусик відсутній. М'ясо біле, ніжне, смак і аромат його кращий, ніж у тріски. Воно містить до 4 % жиру

М а р и н у в а н н я . М'ясо маринують дрібними або порціонними шматочка- ми. Це сприяє набуханню колагенових волокон сполучної тканини, розм'якшенню м'яса, прискорює процес смаження. М'ясо стає смачним і ароматним. Для маринування м'ясо збризкують оцтом, додають сиру шатковану ріпчасту цибулю, сіль, перець, перемішують і витримують на холоді 4-6 год або використовують Рис. 77. Шпигування м'яса: 1 — проколювання м'якоті голкою для шпигування; 2, 3 — шпигування м'яса; 4 — нашпиговане м'ясо
2011-2017.
by