Популярні рецепти сучасної Української кухні


Запитання і завдання для повторення 1. Від чого залежить хімічний склад і харчова цінність продуктів харчування? 2. Роль води у процесі обміну речовин і її вплив на харчову цінність.

Залежно від якості моркву і буряки ділять на два товарних сорти: відбірний і звичайний. Розмір моркви по поперечному діаметрові для відбірного сорту — 3-5 см, для звичайного — 2,5-7 см; буряків — відповідно 5-Ю і 5-14 см.

В їжу використовують плодове тіло, яке складається з шапочки і ніжки. Хар- чова цінність шапочки вища, ніж ніжки, що містить багато клітковини (фунгіну)

Екстрактивні речовини знаходяться у м'ясі у вигляді азотистих (глікоген) і безазотистих (глутамінова кислота) сполук. Вони добре розчиняються у воді, на- дають м'ясу приємного специфічного смаку й аромату, ніжної консистенції. М'ясо молодих тварин містить менше екстрактивних речовин
2011-2017.
by