Популярні рецепти сучасної Української кухні


Борошно змішували, заправляли окропом, розводили до густоти рідкого тіста і ставили на піч у тепле місце для вкисання. Таке кисло-солодке молоде тісто вранці варили у горщику, стежачи, щоб кваша не вибігла. Заправляли квашу влітку яго- дами, а взимку свіжою калиною, сушеним варенням і товченими грушами. Кваша вважалася ласощами.

Брусочки. Бульби сирої картоплі нарізують на пластинки 0,7-1,0 см завтовшки і розрізують на брусочки 3-4 см завдовжки. Використовують для смаження (ос- новним способом і у фритюрі) на гарнір для порціонних страв з м'яса і риби, для приготування борщів (крім селянського, полтавського), юшок з макаронними ви- робами, розсольників.

29). Низ шапочки цих грибів має вигляд губки, що складається з тонких трубочок, в яких знаходяться спори

Таблиця 2 Терміни зберігання напівфабрикатів на підприємствах 117 Термін зберігання, год у тому числі Напівфабрикати загальний на підприємстві- виготовлювачі Великим шматком 48 12 Порціонні натуральні 36 12 паніровані 24 8 Дрібними шматочками 21 9 3 котлетної маси 14 6 Перед відправленням на доготівельні підприємства масового харчування на- півфабрикати охолоджують до температури 6 °С
2011-2017.
by