Популярні рецепти сучасної Української кухні


Савойська капуста зовні схожа на білоголову, але має ніжне, трохи зморшкува- те, ніби гофроване, кучеряве листя світло-зеленого кольору, яке утворює пухку головку. За смаком нагадує цвітну капусту. Савойська капуста містить більше азотистих і мінеральних речовин, ніж білоголова. Використовують так, як білого- лову, крім квашення.

До протеїдів належать фосфоропротеїди (казеїн молока, вітелін курячого яйця, іхтулін ікри риби), які складаються з білка і фосфорної кислоти; хромопротеїди (гемоглобін крові, міоглобін м'язової тканини м'яса), до яких входять сполуки білка глобіну і барвників; глюкопротеїди (білки хрящів, слизових оболонок), містять прості білки і глюкозу; ліпопротеїди (білки, що мають фосфатид) вхо- дять до складу протоплазми і хлорофілових зерен; нуклеопротеїди містять нук- леїнові кислоти.

До родини тріскових відносять також хека і мерлузу. Вони мають два спинних і один анальний плавники, вусик відсутній. М'ясо біле, ніжне, смак і аромат його кращий, ніж у тріски. Воно містить до 4 % жиру

У холодній воді колаген набухає, а при нагріванні з водою переходить у роз- чинний глютин, який при застиганні утворює драглі і засвоюється організмом людини
2011-2017.
by