Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін В2 (рибофлавін) входить до складу ферментів, які беруть участь у вугле- водному і білковому обмінах. Нестача його призводить до ураження шкіри, запа- лення язика, губ, розширення кровоносних судин рогової оболонки очей, випа- дання волосся, передчасного посивіння, сповільнення росту.

Вогневий с п о с і б . Картоплю обпалюють у циліндричній печі 6-12 с при температурі 1100-1200 °С. Потім промивають у мийній машині, де за допомогою щіток валиків її шкірка зчищається і змивається водою.

Найчастіше охолоджують льодом. Для цього промиту і посортовану за видами і розмірами рибу (розроблену або нерозроблену) викладають у тару і пересипають льодом (натуральним чи штучним). Льоду беруть 50 % від маси риби. Для покра- щення умов зберігання використовують спеціальний лід, до якого додають анти- септики або антибіотики. Більшість видів риб в охолодженому стані можна збері- гати 5 діб при температурі від 1 до -2 °С і відносній вологості повітря 95-98 %

Фаршировану рибу панірують у борошні, смажать
2011-2017.
by