Популярні рецепти сучасної Української кухні


Рис. 6. Бульбоплоди: 1 — картопля; 2 — батат; 3 — топінамбур.

У шкірочці накопичується отруйний глікозид соланін (0,002-0,1 %), який у значній кількості є у картоплі, що проросла або позеленіла. При варінні соланін переходить у відвар, тому у весняний період не рекомендується варити картоплю у шкірочці і використовувати відвари з обчищеної картоплі.

Родина осетрових —білуга, Калуга, осетер, шип, стерлядь, севрюга (рис. 33) — найцінніша риба з ніжним і дуже смачним білим м'ясом, що має жирові прошар- ки. Форма тіла риби цієї родини веретеноподібна. Тіло вкрите кістковими "жуч- ками" в п'ять рядів, між якими розміщені дрібні кісткові зерна і пластинки. Ске- лет — хрящовий, за винятком голови, де є кісткові утворення. Спинний плавник близько біля хвостового. Рот знаходиться в нижній частині голови, перед верх- ньою губою є чотири вусики. Ікра осетрових риб від світло- до темно-сірого, майже чорного кольору, дуже поживний і цінний продукт харчування. їстівна частина осетрових становить майже 90 % загальної маси

Грудинку також повністю не обвалюють. Від заднього кінця її відрізують жи- листе м'ясо (невелику частину пахвини). Великошматковий напівфабрикат "Гру- динка" — це частина туші з реберними кістками, яка залишається після відокрем- лення корейки без грудної кістки
2011-2017.
by