Популярні рецепти сучасної Української кухні


На добу людині потрібно 80-100 г жиру, в тому числі рослинних жирів 20-25 г.

Після обчищання механічним способом овочі дочищають уручну ножами жо- лобковим або з коротким лезом (рис. 10), а також за допомогою механічного пристрою (рис. 11) з метою видалення залишків шкірочки, темних плям, вічок у картоплі.

Якщо бочку чи діжку з квашеною капустою не закупорюють, то наповнені бочки або діжки накривають добре вимитим капустяним листям щаром 2-3 см, а зверху кладуть чисте полотно чи марлю, добре промитий дерев'яний кружок, а на нього тягар такої ваги, щоб кружок був покритий капустяним соком

Щоб мати філе зі шкірою без кісток, необхідно зрізати реберні кістки. Філе зі шкірою і реберними кістками кладуть на дошку шкірою донизу і, починаючи з по- товщеної частини м'якоті спинки, гострим ножем зрізують реберні кістки (рис. 50)
2011-2017.
by