Високий вміст калію зумовлює сечогінні властивості картоплі, тому вона є дієтич- ним продуктом для людей із захворюваннями нирок і серця. Сирий сік картоплі рекомендується при лікуванні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки хтя пониження кислотності шлункового соку. Картопляний крохмаль застосову- ють як протизапальний засіб при шлунково-кишкових захворюваннях. Тривале споживання крохмалю сприяє зниженню вмісту холестерину в печінці.
58 У кулінарії їх використовують у свіжому вигляді для салатів, на гарнір до м'яса і риби, для фарширування, а також для заправляння перших страв і соусів. їх солять, маринують, готують з них томатну пасту, томатне пюре, сік, соус
§ 9. Обробка і використання рибних харчових відходів У процесі кулінарної обробки риби утворюються відходи (харчові і технічні)
Популярні рецепти сучасної Української кухні
*Не з б е р і г а й т е обчищені й нарізані коренеплоди у воді: вітаміни, вугле- води і мінеральні речовини легко розчиняються в ній.Високий вміст калію зумовлює сечогінні властивості картоплі, тому вона є дієтич- ним продуктом для людей із захворюваннями нирок і серця. Сирий сік картоплі рекомендується при лікуванні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки хтя пониження кислотності шлункового соку. Картопляний крохмаль застосову- ють як протизапальний засіб при шлунково-кишкових захворюваннях. Тривале споживання крохмалю сприяє зниженню вмісту холестерину в печінці.
58 У кулінарії їх використовують у свіжому вигляді для салатів, на гарнір до м'яса і риби, для фарширування, а також для заправляння перших страв і соусів. їх солять, маринують, готують з них томатну пасту, томатне пюре, сік, соус
§ 9. Обробка і використання рибних харчових відходів У процесі кулінарної обробки риби утворюються відходи (харчові і технічні)