Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 1. Вода Вода має велике значення для організму людини. Вона є середовищем, в якому живуть клітини і підтримується зв'язок між ними, а також є основою всіх рідин в організмі (крові, лімфи, травних соків). Вода бере участь в обміні речо- вин, виводить з організму непотрібні і шкідливі продукти. На добу людині по- трібно її 2,5-3 л.

Загальна добова потреба організму дорослої людини в мінеральних речовинах 13,6-21 г. При цьому важливе правильне співвідношення мінеральних речовин у їжі. Так, співвідношення кальцію, фосфору і магнію у харчуванні повинно бути 1:1,5 : 0,5. Найсприятливіше воно у молоці, буряках, капусті, цибулі, менш спри- ятливе — у крупах, м'ясі, рибі, макаронах.

Із шкірочки буряків готують буряковий настій. її добре промивають, под- рібнюють, заливають водою, додають оцет, доводять до кипіння і настоюють 15- 20 хв, потім проціджують. Використовують для забарвлення борщів

Залежно від будови і характеру скорочення м'язових волокон розрізняють м'я- зову тканину трьох видів: попереково-смугасту, гладеньку і серцеву
2011-2017.
by