Популярні рецепти сучасної Української кухні


21 Склад для овочів розміщують у підвальному приміщенні з доброю вентиля цією, без природного освітлення, оскільки на світлі руйнується вітамін С, а кар- топля зеленіє і проростає.

На доготівельних підприємствах з безцеховою структурою виробництва пере- важають універсальні робочі місця для виконання різних технологічних операцій.

На повітрі розморожують велику рибу (сома, рибу-шаблю, нототенію). її вивіль- няють від упаковки, розкладають на полицях стелажів або на столах так, щоб брикети не торкалися один одного, і витримують 6-Ю год при температурі не вище 20 °С. Щоб прискорити процес розморожування, необхідно періодично відокремлювати зовнішній шар риби, який розмерзається швидше, ніж внутрішні

Для цього пласт занурюють у гарячу воду (95 °С) на 2-3 хв так, щоб м'якоть була над водою. Потім пласт виймають з води, перекладають на стіл шкірою догори і швидко зчищають ножем з поверхні риби кісткові "жучки". Обшпарювання не тільки полегшує видалення "жучків", а й зменшує утворення згустків білків на поверхні риби при її тепловій обробці. Воду, що залишилася після обшпарювання риби, не використовують
2011-2017.
by