Популярні рецепти сучасної Української кухні


Залізо необхідне для утворення гемоглобіну крові. Багаті на залізо м'ясо, печінка, нирки, яйця, риба, виноград, суниці, яблука, капуста, горох, картопля, курага.

Кубики. Моркву нарізують на довгі брусочки, потім упоперек на середні або дрібні кубики, як картоплю. Середні кубики сирої моркви для припускання і тушкування, дрібні кубики сирої моркви — для приготування перших страв, ва- реної — для холодних закусок.

За якістю морожену рибу ділять на І і II товарні сорти. Якість риби визна- чається після її розморожування. Риба першого сорту може бути різної вгодова- 81 ності, а осетрові, білорибиця, сьомга, нельма, лососі повинні бути вгбдовані. По- верхня риби чиста, природного забарвлення, консистенція щільна, запах власти- вий свіжій рибі

Для смаження у фритюрі використовують рибу цілою, порціонні шматочки, які нарізують з пластованої риби на філе без шкіри і кісток (чистого філе). Рибу нарізують під кутом 30°, обсушують, посипають сіллю, обкачують у борошні, змочують у льєзоні і обкачують у білій паніровці (подвійне панірування)
2011-2017.
by