Популярні рецепти сучасної Української кухні


§ 3. Характеристика технологічного процесу обробки овочів Технологічний процес обробки овочів складається з таких послідовних опе- рацій: сортування і калібрування, миття, обчищання, промивання і нарізування.

Гниття — це розпад білків під дією гнильних мікробів з утворенням отруй- них, з неприємним запахом, речовин. Гниють продукти, які містять білки і велику кількість води (м'ясо, риба, яйця, зерно, картопля).

Запитання і завдання для повторення 1. Чим цінні овочі? 2. На які групи поділяють овочі? Які овочі належать до цих груп? 3. З яких послідовних операцій складається механічна обробка овочів? Призначення цих опе- рацій

Січеники рибні, фаршировані маслом вершковим. Рибне філе без шкіри і кісток пропускають через м'ясорубку разом з тертим черствим пшеничним хлібом, дода- ють яйця, сіль, перець, перемішують, вибивають. Масу порціонують, формують кружальця 1-1,5 см завтовшки, на середину яких кладуть охолоджене вершкове масло, краї з'єднують, надають овальної форми, змочують у яйцях, панірують у білій паніровці, змочують в яйці і ще раз панірують у білій паніровці. Використо- вують для смаження в жирі
2011-2017.
by