Популярні рецепти сучасної Української кухні


За належністю тара буває загального користування (ящики, мішки, коробки' таін.), підприємств масового харчування (лотки, ящики, контейнери), постачаль- ників (інвентарна тара — бочки для пива, олії, металеві ящики з гніздами та ін.).

Активність ферментів залежить від вологості (підвищення вологості при- зводить до прискорення ферментативних процесів і відповідно до псування продуктів) і реакції середовища (пепсин шлункового соку діє тільки в кислому середовищі), а також від стану речовини, на яку діє фермент, і від присутності в середовищі інших речовин (білки м'яса, що зсілися при тепловій обробці, розщеплюються ферментом швидше, ніж сирий білок, а присутність у перших стравах пасерованого борошна сповільнює руйнування вітаміну С під дією фер- ментів).

Гіркуватий присмак недозрілих томатів зумовлений наявністю в них глікоал- калоїдів — соланіну і томатину. При дозріванні плодів їх кількість зменшується, а при консервуванні практично повністю руйнується

М'ясо волів і корів яскраво-червоного кольору, з великою кількістю підшкірного жиру від білого до жовтуватого кольору. Будова м'язів щільна, ніжна, тонкозер- ниста, з прошарками жиру
2011-2017.
by