Популярні рецепти сучасної Української кухні


Ароматичні речовини легко вивітрюються при тепловій обробці і зберіганні продуктів.

Інулін є у значній кількості (до 20 %) в топінамбурі, часнику, корені цикорію.

§ 9. Характеристика й обробка плодових овочів Гарбузові овочі (огірки, гарбузи, кабачки, патисони, кавуни, дині) містять цук- ри, каротин, вітамін С, мінеральні, азотисті і пектинові речовини. Вони мають ніжну м'якоть, оскільки в ній дуже мало клітковини. Огірки, кабачки, патисони слід використовувати недозрілими. Насіння у них ніжне, водянисте, м'якоть щільна, шкірочка тонка (найтонша в огірків). При передозріванні шкірочка стає твердою, насіння покривається шкіряною оболонкою

Вона складається з особливих клітин, основою яких є осеїн — речовина, яка за своїм складом близька до колагену. За будовою і формою кістки бувають труб- часті (кістки кінцівок), плоскі (кістки лопатки, ребер, таза, черепа), зубчасті (хребці)
2011-2017.
by