Хімічні процеси спричинюють утворення нових речовин, які погіршують хар- чову цінність, смак, запах і колір продукту. Так, при підвищеній температурі під дією природного світла жири окислюються (гіркнуть), томатна паста темніє, кар- топля зеленіє і в ній накопичується соланін.
Використовують солоні огірки для приготування перших, других страв, са- латів, вінегретів і як додатковий гарнір до м'ясних і рибних страв
На підприємствах середньої потужності (ресторани, їдальні), які працюють на сировині, організовують м'ясо-рибні цехи. Процес обробки м'яса і виготовлення напівфабрикатів здійснюють на дільниці обробки м'яса. Технологічний процес тут менш механізований
Популярні рецепти сучасної Української кухні
Багато страв — кулеші, лемішки, лежні картопляні, гуслянки (з молока), вере- щака, шпундра та ін., які раніше вважали традиційними і широко використовува- ли, тепер почали забувати.Хімічні процеси спричинюють утворення нових речовин, які погіршують хар- чову цінність, смак, запах і колір продукту. Так, при підвищеній температурі під дією природного світла жири окислюються (гіркнуть), томатна паста темніє, кар- топля зеленіє і в ній накопичується соланін.
Використовують солоні огірки для приготування перших, других страв, са- латів, вінегретів і як додатковий гарнір до м'ясних і рибних страв
На підприємствах середньої потужності (ресторани, їдальні), які працюють на сировині, організовують м'ясо-рибні цехи. Процес обробки м'яса і виготовлення напівфабрикатів здійснюють на дільниці обробки м'яса. Технологічний процес тут менш механізований