Популярні рецепти сучасної Української кухні


У шкірочці накопичується отруйний глікозид соланін (0,002-0,1 %), який у значній кількості є у картоплі, що проросла або позеленіла. При варінні соланін переходить у відвар, тому у весняний період не рекомендується варити картоплю у шкірочці і використовувати відвари з обчищеної картоплі.

Корінь хріну подрібнюють на тертці (для холодних соусів) або зіскрібають уздовж стружечкою (0,1-0,2 см завтовшки) і використовують на гарнір до страв з м'яса.

Специфічний різкий запах морської риби зумовлений присутністю в ній азо- тистих речовин — амінів

8. Як здійснюється пластування риби? 9. Складіть технологічну схему розбирання лускатої риби на чисте філе
2011-2017.
by