Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цвітна капуста — це нерозквітле суцвіття (головка), яке складається з м'ясистих укорочених паростків, що закінчуються зачатками бутонів. В їжу використовують капусту з білими головками, в яких мало клітковини, багато повноцінних білків (2,5 %), вітаміну С (70 мг%). Капуста має ніжний смак, добре засвоюється, є цінним дієтичним продуктом при шлунково-кишкових захворюваннях. Зеленуваті і сірі головки капусти грубі, гірчать.

Плодові овочі. В їжу використовують плоди і насіння рослин. Цю групу по- діляють на такі підгрупи: гарбузові — огірки, гарбузи, кабачки, патисони, кавуни, дині; томатні — томати, баклажани, стручковий перець; бобові — горох, квасоля, боби; зернові — цукрова кукурудза.

В оселедцевих може накопичуватися до 35 % жиру

З голови видаляють зябра, підрізавши з обох боків під зябровими кришками, і очі
2011-2017.
by