Популярні рецепти сучасної Української кухні


Калібрують бульби за розміром (велика, середня, дрібна) і якістю на калібру- вальних машинах. Сортують і калібрують картоплю в основному на овочевих базах.

Брусочки. Сиру моркву нарізують упоперек на циліндри 3,5-4,0 см заввишки, потім на пластинки 0,5 см завтовшки і брусочки. Використовують для припускання, шпигування м'яса, приготування юшки з макаронами, бульйону з овочами.

Вміст жиру впливає на смакові якості риби, її харчову цінність і кулінарне використання. Чим жирніша риба, тим вона ніжніша, смачніша й ароматніша. Однак жир риби легко окислюється, при цьому погіршується якість рибних товарів

Уминя і вугра шкіру підрізують навколо голови (рис. 52, а), відгинають її і стягують "панчохою" — від голови до хвоста (рис. 52, б), біля хвоста відрізують
2011-2017.
by