Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цибуля ріпчаста — найбільш поширений вид цибулевих овочів, характери- зується високим вмістом ефірних олій (10-155 мг%), які мають фітонцидні влас- тивості, гострий смак і специфічний запах. Вона містить цукри (6-15 %), вітаміни С, В,, В2, В6, РР, фолієву кислоту, мінеральні солі кальцію, фосфору, калію, на- трію, магнію, заліза, азотисті речовини (до 1,7 %).

Кваша — страва, схожа на кисіль за консистенцією і технологією приготуван- ня, але відмінна за складом продуктів. Готували її з двох частин житнього й однієї частини гречаного борошна і невеликої кількості борошна з житнього солоду.

Рибу охолоджують льодом, морською охолодженою водою або розчином солі

Обробка риби для використання цілою. Цілою використовують дрібну рибу ма- сою 75-200 г (салаку, корюшку, свіжі оселедці), а також рибу, призначену для Розморожування ' Обчищання луски 1 1 Видалення плавників ' 1 Видалення очей і зябер Відходи ' Розрізування черевця 1 Харчові Технічні Видалення нутрощів і чорної плівки ' Варіння Промивання бульйонів Рис. 41. Технологічна схема обробки риби для використання цілою
2011-2017.
by