Популярні рецепти сучасної Української кухні


Топінамбур (земляна груша) — багаторічна рослина. Бульби бувають овальні, видовжені та веретеноподібні з великими вічками на поверхні (рис. 6). Забарвлення бульб жовто-біле, рожеве, червоне, фіолетове. М'якоть біла, соковита, солодкува- та. Топінамбур містить, %: інуліну — 20, сахарози — 5, азотистих речовин — 3.

§ 2. Класифікація свіжих овочів Овочі поділяються на дві групи: вегетативні та плодові.

Отруйні гриби розрізняють за зовнішнім виглядом і за такими чотирма ознаками: —срібна ложка, опущена у відвар з отруйних грибів, вкривається бурим на- льотом; —цибулина, покладена в гарячий відвар отруйних грибів, чорніє; —сіль, посилана на нарізані отруйні гриби, жовтіє; —на розрізі отруйного гриба виступає білуватий сік, причому голубувата м'я- коть гриба швидко чорніє

Товстий край і підлопаткову частину зрізують разом. Для цього спиннореберну частину, що залишилась, перевертають внутрішнім боком донизу, надрізують м'якоть по лінії, яка сполучає товстий край з пружком, починаючи від останнього до четвертого ребра. М'якоть надрізують під прямим кутом на 1/3 довжини ребер, 119 після чого її надрізують уздовж до першого ребра і відрізують товстййґкрай разом з підлопатковою частиною з частини ребер і спинних хребців. Одержану м'якоть ділять на товстий край (шар м'яса неправильної прямокутної форми) і підлопат- кову частину (шар м'якоті квадратної форми)
2011-2017.
by