Популярні рецепти сучасної Української кухні


Для миття картоплю доставляють (за допомогою транспортера) у вібраційну мийну машину, де з її поверхні змивають забруднення (залишки землі і піску). З мийної машини бульби по лотку надходять у каменеловильну машину для вида- лення каміння.

Кольрабі —рослина родини капустяних. За хімічним складом близька до біло- голової капусти. Кольрабі характеризується значним вмістом білкових речовин, цукрів і вітаміну С, в ній багато солей фосфору, заліза, кальцію. Завдяки велико- му вмісту мінеральних солей і сирого білка цей вид капусти широко застосовуєть- ся в дієтичному і дитячому харчуванні, корисний вагітним жінкам. У кулінарії використовують для приготування салатів, перших та других варених і тушкова- них страв.

Вміст солі в І сорті повинен бути 1,2-1,8 %, у II — 1,2-2 %, кислотність відпо- відно 0,7-1,3 і 0,7-1,8 %. Після вільного стікання розсолу повинно залишитися 88- 90 % шаткованої капусти і 85-88 % січеної (загальної маси)

Визигу можна видалити після відрізування хвоста. За допомогою кухарської голки з середини риби підчеплюють голкою визигу і витягують її рукою (рис. 59)
2011-2017.
by