Популярні рецепти сучасної Української кухні


Цибуля ріпчаста — найбільш поширений вид цибулевих овочів, характери- зується високим вмістом ефірних олій (10-155 мг%), які мають фітонцидні влас- тивості, гострий смак і специфічний запах. Вона містить цукри (6-15 %), вітаміни С, В,, В2, В6, РР, фолієву кислоту, мінеральні солі кальцію, фосфору, калію, на- трію, магнію, заліза, азотисті речовини (до 1,7 %).

Залежно від способу одержання врожаю розрізняють овочі відкритого і закри- того грунту, грунтові, парникові, тепличні.

Капуста квашена І сорту повинна бути рівномірно насічена або нашаткована, солом'яно-жовтого кольору, з рівномірно розподіленими прянощами, кислувато- солонувата на смак, пружна, хрумка

Для п р и п у с к а н н я вживають цілу рибу, невеликі пласти осетрової, пор- ціонні шматочки з пластованої риби на філе з шкірою без кісток. Шматочки нарізають під кутом 30°, починаючи від хвоста, 1-1,5 см завтовшки. При цьому виходять плоскі, широкі шматочки, які швидко і рівномірно прогріваються в малій кількості рідини, не деформуються
2011-2017.
by