Популярні рецепти сучасної Української кухні


Великими кубиками нарізують сиру картоплю для приготування юшок картопля- них, борщів селянського і полтавського, для тушкування; середніми — для туш- кування; дрібними — варену картоплю для салатів, гарнірів до холодних страв.

Для звичайних сортів допускаються механічні пошкодження — до 5 %, наяв- ність прилиплої землі —до 1 %, розміри бульб, менші встановленої норми, —до 5 %.

Для приготування голубців краще використовувати пухкі головки капусти. їх зачищають, з середини видаляють качан (рис. 25) і промивають. Підго- 61 товлену капусту варять у підсоленій воді до напівготовності, виймають, дають стекти воді, охолоджують, відокремлюють листки, зрізують або відбивають потов- щення. На підготовлені листки кладуть начинку і загортають валиком (рис. 26)

Чисте філе риби нарізують на невеликі шматочки. Білий черствий хліб без скоринки замочують у молоці або воді для набухання. Філе і розмочений хліб пропускають через м'ясорубку, додають сіль, перець чорний мелений, ретельно перемішують у фаршемішалці або вручну і вибивають
2011-2017.
by