Популярні рецепти сучасної Української кухні


Залежно від якості моркву і буряки ділять на два товарних сорти: відбірний і звичайний. Розмір моркви по поперечному діаметрові для відбірного сорту — 3-5 см, для звичайного — 2,5-7 см; буряків — відповідно 5-Ю і 5-14 см.

40 41 Скибочки. Бульби сирої або вареної картоплі спочатку розрізають уздовж на часточки або брусочки, потім шаткують упоперек на скибочки. Залежно від ку- лінарного використання нарізують скибочки великі (2,5-3,0 см завдовжки, 0,2-0,3 см завтовшки) або середні (1-1,5 см завдовжки, 0,2-0,3 см завтовшки). Вико- ристовують великі скибочки сирої картоплі для смаження, вареної — для приго- тування запечених страв з м'яса і риби, середні скибочки вареної картоплі — для салатів.

§ 12. Відходи овочів і їх використання При обробці овочів є відходи, кількість яких залежить від виду і якості овочів, способу обробки і пори року. Норми відходів овочів такі: Вид овочів Норми Вид овочів Норми відходів відходів % % Картопля Капуста молода до 1.09 20 білоголова 20 з 1.09 до 31.10 25 червоноголова 15 з 1.11 до 31.12 30 брюссельська на стеблі 75 з 1.01 до 29.02 35 цвітна 48 1.03 40 савойська 22 Морква кольрабі 35 молода з бадиллям 50 Цибуля з 1.09 до 31.12 20 ріпчаста 16 1.01 25 зелена 20 Буряки столові: зелена парникова 40 з 1.09 до 31.12 20 Кабачки без шкірки і 1.01 25 насіння 33 Редиска червона з Баклажани обчищені 15 Бадиллям 37 Гарбуз 30 Перець, підготовлений для Щавель 24 фарширування 25 Ревінь 25 Огірки Квасоля стручкова свіжа 10 свіжі необчищені 5 Капуста квашена ЗО солоні обчищені 20 Салат (латук, ромен, крес) 28 Шпинат 26 *Для з м е н ш е н н я кількості відходів при обчищанні овочів додержуйтесь таких правил: використовуйте овочі, відсортовані за розміром, стежте за режимом обчищання і справністю картоплечистки, дочищайте овочі ножами жолобковими або спеціальними з коротким лезом

Шийну частину свинини використовують для смаження цілою, тушкування порціонними і дрібними шматочками
2011-2017.
by