Популярні рецепти сучасної Української кухні


Бруква — багата на цукри (до 7,5 %), ефірні олії (0,4 %), вітаміни С (ЗО мг%), Вр В2, солі заліза, із своєрідним смаком і запахом. Коренеплоди бувають круглої або округло-плоскої форми. Більшу енергетичну цінність має бруква з жовтою м'якоттю.

Вуглеводи основні постачальники енергії організму людини, на їхню частку припадає 70 % добового раціону людини. Вони входять до складу клітин і тканин, містяться у крові і в печінці (у вигляді глікогену — тваринного крохмалю). В організмі вуглеводів мало (до 1 % маси тіла людини), тому для поповнення енер- гетичних затрат вони повинні надходити з їжею постійно.

Скляні банки маркують нанесенням на етикетку маркувальною фарбою або компостером номера зміни, числа, місяця і року виготовлення продукції

Грудинку також повністю не обвалюють. Від заднього кінця її відрізують жи- листе м'ясо (невелику частину пахвини). Великошматковий напівфабрикат "Гру- динка" — це частина туші з реберними кістками, яка залишається після відокрем- лення корейки без грудної кістки
2011-2017.
by