Популярні рецепти сучасної Української кухні


Савойська капуста зовні схожа на білоголову, але має ніжне, трохи зморшкува- те, ніби гофроване, кучеряве листя світло-зеленого кольору, яке утворює пухку головку. За смаком нагадує цвітну капусту. Савойська капуста містить більше азотистих і мінеральних речовин, ніж білоголова. Використовують так, як білого- лову, крім квашення.

При обробці зеленої цибулі відрізують корінці, зачищають білу частину, вида- ляють в'ялі, пожовклі і загнилі пера, потім промивають у великій кількості холод- ної води у ванні з решітчастим настилом, міняючи воду, кілька разів обполіскують під проточною водою, викладають у решето і обсушують.

Томати для фарширування бе- руть зрілі, щільні, середнього роз- міру, їх миють, зрізують верхню частину у вигляді кришечки з боку плодоніжки, виймають чайною ложкою насіння з частиною м'я- коті, повертають розрізом донизу, дають стекти соку, посипають сіллю, перцем і наповнюють на- чинкою (рис. 27)

Рибні напівфабрикати для доготівельної мережі підприємств масового харчу- вання і кулінарних магазинів охолоджуються протягом 2-3 год при температурі 0 - 4 °С і зберігають не більш ніж 8 год. До загального терміну реалізації відносять час зберігання і транспортування
2011-2017.
by