Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін В{ (тіамін) сприяє повному засвоєнню вуглеводів організмом. Недо- статня його кількість впливає на нервову систему. Відсутність вітаміну В, у харчуванні призводить до авітамінозу «бері-бері» (захворювання нервової системи 12 ми, параліч ніг). Цього вітаміну багато в оболонках і зародку зернових культур, а отже в житньому та пшеничному хлібі, дріжджах, печінці тварин, в овочах, фруктах.

Механічний спосіб. При централізованому виробництві напівфабрикату "Картопля сульфітована" бульби обробляють на потоково-механізованих лініях типу ПЛСК. Процес складається з таких послідовних операцій: сортування, калі- брування, миття, механічне обчищання, ручне дочищання, промивання, сульфі- тація, дозування, пакування, зберігання і реалізація (рис. 14).

Видалення нутрощів і промивання риби здійснюють уручну на робочих місцях, які організовують з обох боків конвеєрної лінії і обладнують столиками з умонто- ваною мийною ванною. Кришка стола має отвір на бачок для збирання відходів

Використовують у натуральному вигляді, для салатів, закусок, перших і других страв, ними також оздоблюються рибні страви
2011-2017.
by