Популярні рецепти сучасної Української кухні


Під час роботи працівник повинен стояти прямо, не сутулячись. При непра- вильному положенні корпуса він швидко стомлюється.

42 Спіраль. Для нарізування картоплі спіраллю застосовують спеціальний інстру- мент (рис. 10). Нарізану спіраллю картоплю використовують для смаження у фри- тюрі.

Родина осетрових —білуга, Калуга, осетер, шип, стерлядь, севрюга (рис. 33) — найцінніша риба з ніжним і дуже смачним білим м'ясом, що має жирові прошар- ки. Форма тіла риби цієї родини веретеноподібна. Тіло вкрите кістковими "жуч- ками" в п'ять рядів, між якими розміщені дрібні кісткові зерна і пластинки. Ске- лет — хрящовий, за винятком голови, де є кісткові утворення. Спинний плавник близько біля хвостового. Рот знаходиться в нижній частині голови, перед верх- ньою губою є чотири вусики. Ікра осетрових риб від світло- до темно-сірого, майже чорного кольору, дуже поживний і цінний продукт харчування. їстівна частина осетрових становить майже 90 % загальної маси

120 § 5. Кулінарне розбирання і обвалювання свинячої, баранячої і телячої туш Розбирання свинячих, баранячих і телячих туш (рис. 72 і 73) складається з таких самих операцій, як і розбирання яловичих туш. У свинини шар підшкірного жиру не повинен перевищувати 1 см, зайвий жир перед обвалюванням зрізують
2011-2017.
by