Популярні рецепти сучасної Української кухні


Кріп. В їжу вживають молоде листя, яке містить ефірні олії, каротин, вуглево- ди, пектин, вітаміни С, В,, В2, РР, фолієву кислоту, мінеральні речовини (солі заліза, калію, кальцію, фосфору та ін.).

Кулінарний виріб— харчовий продукт або поєднання продуктів, які доведені до кулінарної готовності, але потребують незначної додаткової обробки (розігріван- ня, порціонування, оформлення).

12. Скільки столових буряків треба взяти, щоб одержати 145 кг обчищених у грудні і в березні? 13. Як зберігають обчищені овочі? 14. Визначіть масу квашеної капусти після вільного стікання соку, якщо маса тари з шаткова- ною капустою 8,35 кг, маса тари 1,5 кг, а маса соку після стікання 970 г. Чи відповідає це встанов- леним нормам? 15. Як обробляють свіжі гриби? 16. Для чого відварюють зморшки? 17. Як обробляють сушені гриби? 72 Розділ IV ОБРОБКА РИБИ І НЕРИБНИХ МОРЕПРОДУКТІВ § 1. Хімічний склад і харчова цінність риби Значне місце в українській кухні займає риба. Це продукт високої харчової цінності, оскільки містить білки (13-23 %), жир (0,1-33 %), мінеральні речовини (1-2 %), вітаміни А, Б, Е, В2, В12, РР, С, екстрактивні речовини і вуглеводи

Попереково-смугаста м'язова тканина, або скелетні м'язи, скорочується до- вільно, червоного кольору. Ця тканина займає більшу частину тіла тварини
2011-2017.
by