Популярні рецепти сучасної Української кухні


На пектинові речовини багаті яблука, айва, абрикоси, сливи, чорна смородина, алича, столові буряки — в середньому 0,01-2 %.

Глікозиди. Це складні органічні сполуки моносахаридів з агліконом — речови- ною, що має різкий запах і гіркий смак. В основному містяться в овочах (цибулі, редьці, хріні), плодах (грейпфрутах). В малих дозах вони збуджують апетит, у великих — є отрутою.

59 Гіркий перець багатий на цукри (4,5-8 %), вітамін С (до 400 мг%) і капсаїцин (до 1 %). В їжу використовують свіжими або висушеними тільки дозрілі плоди червоного кольору як приправу до різних страв та при солінні овочів

Рис. 72. Схема розбирання свинячої туші: Рис. 73. Схема розбирання баранячої і / — лопаткова частина; 11 — грудинка; III — телячої туші: шийна частина; IV — корейка; V — тазостег- / — лопаткова частина; II — шийна частина; нова частина; VI — вирізка. ///— корейка; IV— грудинка; V— тазостегнова частина
2011-2017.
by