Популярні рецепти сучасної Української кухні


Вітамін В{ (тіамін) сприяє повному засвоєнню вуглеводів організмом. Недо- статня його кількість впливає на нервову систему. Відсутність вітаміну В, у харчуванні призводить до авітамінозу «бері-бері» (захворювання нервової системи 12 ми, параліч ніг). Цього вітаміну багато в оболонках і зародку зернових культур, а отже в житньому та пшеничному хлібі, дріжджах, печінці тварин, в овочах, фруктах.

При зберіганні продуктів, особливо тих, що швидко псуються, потрібно суво- ро додержуватись термінів реалізації.

До обідніх консервів належать борщі, розсольники, овочі з м'ясом, голубці м'ясні, картопля тушкована з грибами, гриби тушковані тощо, а також заправки для перших і других страв: морква пасерована, цибуля пасерована, заправка для борщів, перших страв, розсольників, тушкована квашена капуста

* Л у с к а легше обчищається, якщо рибу опустити на 1 с в окріп або потримати 3- 5 хв у воді з оцтом
2011-2017.
by