Популярні рецепти сучасної Української кухні


Капустяні овочі є важливим джерелом вітаміну С (50-120 мг%), а також вітамінів В,, В2, РР, фолієвої кислоти, холіну. В білоголовій капусті знайдено вітамін И Білоголова капуста найбільш поширена серед капустяних овочів, містить 2,5 % білків, 5 % цукрів, 0,8 % мінеральних речовин, до 70 мг% вітаміну С.

Ферменти відіграють важливу роль при виробництві харчових продуктів, збе- ріганні та їх кулінарній обробці. При квашенні овочів, наприклад, ферменти мо- лочно-кислих бактерій перетворюють цукор на молочну кислоту, яка консервує овочі. При замішуванні тіста ферменти дріжджів зброджують цукор у спирт і вуг- лекислий газ.

У лікувальному харчуванні застосовують при шлунково-кишкових захворю- ваннях, при хворобах серця

Плавники видаляють, починаючи з спинного. Для цього рибу кладуть на бік спинкою вправо (хвостом від себе), середнім ножем кухарської трійки підрізують м'якоть з одного боку плавника по всій його довжині, потім — з другого, пере- клавши рибу хвостом до себе (рис. 43)
2011-2017.
by