Популярні рецепти сучасної Української кухні


Крохналь — кисіль, який був мало поширеною "панською" стравою.

Бульби обчищеної картоплі повинні бути чисті, без темних плям, залишків вічок і шкірки, запах — властивий свіжообчищеній картоплі, колір — від білого до кремового, поверхня гладенька, може бути трохи підсохлою, але не сухою і не в'ялою.

Банки повинні бути герметичними, чистими, цілими, недеформованими, без іржі, кришки і дно банок — плоскими або увігнутими, але не випуклими. Кришки або дно банки можуть здуватися, якщо всередині банки накопичуються гази. Цей процес називають бомбажем. Розрізняють бомбаж фізичний, хімічний і біологічний

Маринування. Нарізані шматочки риби збризкують лимонною кисло- тою або оцтом і тримають на холоді, щоб надати готовим стравам специф- ічного смаку й аромату, а також для розм'якшення сполучної тканини
2011-2017.
by